Over ons

  • Samen inzamelen

Aangenaam kennis te maken. Wij zijn Benelux Recycling, een jong en dynamisch bedrijf voor het inzamelen en hergebruiken van textiel. 

Ondanks onze jonge leeftijd, zijn wij erg ervaren en professioneel. 

Benelux Recycling heeft een duidelijke filosofie in de markt van textielhergebruik. We willen de afvalberg verkleinen en zoveel mogelijk van het gecollecteerde textiel hergebruiken. Alle textiel die we inzamelen wordt hergebruikt.

Op dit moment wordt er in Nederland per jaar 135 miljoen kilo kleding in verbrandingsovens vernietigd omdat het in kliko’s wordt gedeponeerd. Wij denken dat we de afvalberg en daarmee ook de uitstoot van schadelijke stoffen aanmerkelijk kunnen reduceren door meer kleding gescheiden in te zamelen. 

Waarom zouden mensen hun kleding scheiden van de rest van hun afval? Wanneer het hun gemakkelijk wordt gemaakt en wanneer er een goed gevoel bij hen wordt los gemaakt. Dit goede doel kan heel klein zijn, zoals een nieuw speelrek voor de kinderen bij school, het ruimen van zwerfaval bij de voetbalvereniging of een buurtvereniging helpen aan een bijdrage voor hun jaarlijkse culturele uitstapje. Vandaar dat wij vaak onze containers op die locaties situeren. Daar is het voor iedereen makkelijk bereikbaar en men steunt het lokale initiatief. 

Onze kledingcontainers worden zoveel mogelijk vormgegeven in harmonie met de omgeving en de locatie.